środa, 8 lipca 2015

CHŁODNIKI WINIARY

Jakiś czas temu miałam możliwość ,jako ambasadorka jednego z portali przetestować chłodniki od Winiary.Były to trzy chłodniki nowości:buraczkowy,ogórkowy i czosnkowo-koperkowy.
Dodatkowo w paczce dostałam :
-list ambasadorki kampanii chłodników
-ulotki do rozdania
-chłodniki
-książeczkę z pomysłami na chłodnik w "bogatszej" wersji
-doniczkę oraz nasionka kopru,szczypiorku i mięty pieprzowej




Na pierwszy "rzut"poszedł chłodnik buraczkowy.Aby przygotować go w wersji standardowej potrzeba:jogurt naturalny 500 ml, 1/2 zielonego ogórka 150g oraz 3 jajka i świeży szczypiorek 5g.
Potrzebną wodę (300ml) zagotowałam i dodałam do niej zawartość torebki.Po wymieszaniu odstawiłam,żeby ostygło.Nastepnie postępowałam z instrukcją z tyłu opakowania tj.jajka ugotowałam z czego 1 rozgniotłam na kawałki a reszte pokroiłam w ćwiartki.Ogórka i szczypiorek drobno pokroiłam.Kiedy moja baza ostygła dodałam jogurt i reszte składników.Wstawiłam na 1 godz.do lodówki.Podałam z ćwiartkami jajek.
Moim zdaniem chłodnik jest super o czym świadczyły  talerze,które szybko zrobiły się puste.plusem jest szybkość przygotowania.Na uwagę zasługuje również fakt,że nie zawiera barwników,glutaminianu sodu,konserwantów.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz